Lekcje gotowania

Podczas kulinarnego spotkania poznacie zamienniki kuchni roślinnej, a także dowiecie się:

 

  • Co to jest aquafaba i co można z niej zrobić?
  • Sól kala namak, do jakiś potraw ją dodajemy
  • Gomasio –  zdrowa sól sezamowa
  • Jaki smak potrawom dają płatki drożdżowe i dlaczego je używamy w kuchni wegańskiej
  • Dodatki do zup wzmacniające zdrowie.
  • Wyjaśnienie pór roku, smaków i termiki produktów. Techniki gotowania w różnych porach roku.
  • Dolegliwości wynikające z pór roku, konstytucji i trybu życia. Dania na wymiar.
  • Jak rozbudzić swoją intuicję w kuchni
  • Zioła w kuchni dla zdrowia
  • Inspiracje, literatura, blogi
  • Skrypt z przepisami.

Przykładowy jadłospis

1.Nauka pieczenia chleba na zakwasie, każdy uczestnik lekcji gotowania otrzymuje mały słoiczek zakwasu żytniego 15 letniego
2. Falafele -kotleciki z ciecierzycy
3. Tofucznica
4. Pasty roślinne – z buraka, smalczyk wege, pasta z tofu, hummus
5. Pasztet roślinny
6. Kulki mocy – zdrowe słodkości bez pieczenia
7. Kawa 5 Przemian

 

 

Lekcje gotowania prowadzi Justyna Zielińska

 

Zapisy:+48 697 311 647

Lekcje gotowania może być wspaniałym urozmaiceniem wieczorów panieńskich, zjazdów integracyjnych, imprez pracowniczych, a także dziecięcych kolonii!